2011. január 27., csütörtök

4. heti összefoglaló (Kezdő és Haladó)

Hát, ide is elérkeztünk.Szinte hihetetlen, de tegnap már a Kezdő csoport tagjaiból is blogszerzők lettek :), a Haladó csoport pedig már a tavasz első hírnökeiről, a Maroshegyen is félénken ébredező hóvirágokról értekezik.
Lassan végére érünk tehát a ,,nagy út" első felének, a szakiskolával folytatott megbeszélések eredményeként végül is megszületettek az új időpontok. Februártól szerda helyett a hetente másodikként megtartott óra is a hétfői napra került, rajtunk kívül álló okok miatt.
Így tehát jövő hónaptól:

(új) Kezdő csoport első órája:
2011. február 7., HÉTFŐ
du. 13.45 órától kb. 15.15-ig

Helye: Számtech terem

(új) Haladó csoport kezdő foglalkozása:
2011. február 7., HÉTFŐ
du. 15.30-17.00 óráig

Helyszíne: Számtech terem

Gyakorlási lehetőség továbbra is hetente (ha szükséges)
SZERDA de. 10.00 órától
Helye: Könyvtár


Jelentkezési határidő:
Kezdő csoportba > 2011. február 15-e, keddig bezárólag.
(A Haladó csoportba való bekapcsolódás rugalmasabb.)


Valamint:
Minden hónapban egyszer, szintén HÉTFŐN, a már-már szokásosnak nevezhető vetítéses előadás (kb. 1 órában) a 22-es teremben, utána PC Nagy(i) klubfoglalkozás, kötetlen formában a Számtech teremben.
Ilyenkor, az előadás hetében nincs külön óra tartva a két csoportnak, hanem összevontan vagyunk jelen.
A PC Nagy(i) Klubot azoknak találtam ki, akik vagy már nem kívánnak részt venni az új Haladó csoportban, illetve olyan kérdésük van, ami kívül marad(t) az órákon vett anyagon.

Az ütemezés változatlan marad:
A KEZDŐ csoport a számítógép alapszintű futtatásával és az Internet valamint az elektronikus levelezés témakörével (Gmail használata) ismerkedik meg először, majd ezt követi a ,,rettegett" 'mappázás' :),
a HALADÓ csoportban pedig a további fájlkezeléssel, a PowerPoint bemutatóval valamint a blogolással (és egyéb közösségi tevékenységekkel) ismerkedünk, és természetesen a menet közben még felmerülő témákkal.

Nem véletlenül alakult így, a tapasztalat azt mutatta, az elméleti tudásnál ebben a korcsoportban nagyobb igény van a ,,netezésbe" és a levelezésbe való minél hamarabbi bekapcsolódásba, de megjegyzem, a Kezdő csoportban azért a jövőben sem maradnak majd el az ún. dolgozatocskák, mert nem szeretném, ha az alapfogalmak ismerete nélkül hagynának majd el engem a kedves tanítványaim :)

Szeretném most megköszönni Mindannyiótoknak, hogy vagytok, hogy ismerhetlek Titeket és hogy van alkalmam Veletek ,,dolgozni", bár a technikai dolgokról való míves beszéd nem igazán az én asztalom, ez is, végső soron, az Emberről szól, aminél -mint tudjuk- nincs csodálatosabb.
Ezt én is így gondolom, öröm volt Veletek elkezdeni a tanulást, fájdalom volt közületek egytől, Lencsés Jóskától olyan váratlanul végleg elbúcsúzni és reményt keltő, hogy jönnek újak, s hogy Ti is ennyire törekvőek vagytok, maradtok.

Találkozzunk (továbbra is) hamarosan!

Sok szeretettel, őszinte köszönettel:

Oti



Jövő héten még minden változatlan,
KEZDŐ CSOPORT foglalkozása:
február 2-a, szerda du. 16.00 óra (Számtech terem)

HALADÓ CSOPORT órája:
január 31-e, hétfő du. 15.00 óra (Számtech terem)








,,Minden téren legfontosabb az időzítés, legyen az a félidőben, minden percben vagy másodpercben. Ez a legfontosabb mind a pályán és az élet minden területén, erre az időzítésre törekedjünk!  Fogjuk meg és ne eresszük el a pillanatot, mert ha egyszer majd el kell számolnunk velük, akkor tudjuk majd, hogy győztesek voltunk vagy vesztesek, éltünk vagy haltunk."


Tony D'Amato (Al Pacino) a Minden héten háború c. filmben

1 megjegyzés:

  1. Kérem, hogy a fenti információkat juttassátok el az érdeklődőkhöz, én is hívom azokat az új kezdőket, akiktől már kaptam telefonszámot.
    Köszönöm szépen!
    Oti

    VálaszTörlés