2011. január 11., kedd

habkönnyű sós kifli

Habkönnyű sós kifli
Hozzávalók:
A tésztához: 700 g liszt, 2 db tojás, 1kis pohár kefír, 100 ml étolaj, 60 g cukor, csipet só,100 ml tej, 50 g élesztő. A "krémhez":200 g vaj, esetleg margarin, 30 g só
Elkészítés:
Az élesztőt langyos-cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. 1 részt kiveszünk, és elfelezzük, kinyújtjuk körformára kb.30 cm-es méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós vajkrémmel. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük. Szilikonos sütőpapírra tesszük, tetejét megkenjük tojással. Öreg sóval díszítjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal. Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is.

1 megjegyzés: