2011. február 16., szerda

Februári Füveskert a Gárdonyiban (Előadás 23-án)



2011. február 23-án, szerdán du. 16.30 órai kezdéssel:
A depresszió okai, megelőzése és gyógyítása
Az előadást tartja: Sóspataki Ferenc természetgyógyász


A részvétel díjtalan. 



TOVÁBBI RÉSZLETEK OLVASHATÓK ITT: (katt alább!)







,,A Tündérkert virágai igen sokfélék és válto­zékonyak. Hol ilyenek, hol olyanok, mindig illatoznak, ha úgy tartja kedvük, táncolnak és énekelnek, vagy átöltöznek másik szirom-ruhába, s akkor másféle virágok lesznek. A Tündér­­virágok szeretnek játszani, hogy aki megáll mellettük örömmel nézze őket és tovább­­menve boldog legyen. 
A Kertben mindenütt nyílik valamilyen Virág. 
Nappal több, éjjel kevesebb, mert akkor a legtöbbjük - hasonlóan a Kert-lakó Tündérekhez - alszik. Akik virrasztanak, az éj csendjéről beszélnek, a csillagok erejéről és a Fényről, amely belőlük árad."




Őri István: A Tündérkert virágai, részlet







A képre kattintva megnézhető a Tizenkét hónap az erdőn hajdan volt dokumentum sorozat
FEBRUÁR c. része.
(Kis reklám után automatikus betöltődik.)


1 megjegyzés:

  1. ,,Az egyik leggyakoribb pszichiátriai kór a magyar lakosság 15-20 százalékát érinti, és bármely életkorban, élethelyzetben jelentkezhet lelki és testi gondokat okozva, az egész életvitelt érintve. A szomorúság, a hangulatváltozás önmagában még nem depresszió, ahhoz járul az álmatlanság, a fogyás, az étvágytalanság, a szédülés, a rosszullét, a bűntudat és öngyilkossági hajlam.
    A SOTE Magatartástudományi Intézetének kutatói Kopp Mária vezetésével a lakosság romló életminőségével, a boldogság hiányával hozzák összefüggésbe a depresszió terjedését.
    Fásultak, örömtelenek az emberek. A rossz anyagi körülmények, a kilátástalanság mind kiváltója a depresszív állapotnak, amihez az állandó stressz is hozzájárul. Az emberek nem készültek fel a fogyasztói társadalom kihívásaira, az anyagi javak megszerzéséért folyó küzdelemben szinte minden más háttérbe szorul.(...)
    Talán kevesen gondolják, de még az időjárás is nagyban befolyásolja a depresszióra való hajlamot, a szakemberek nem véletlenül különböztetnek meg úgynevezett téli depressziót. A genetikai hajlamon kívül a környezeti hatások, biológiai és pszichológiai tényezők együttesen váltják ki ezt a betegséget.
    (...)
    Szerencsés eset, ha a beteg önmaga is képes segíteni magán. Ha hajlandó kimozdulni a négy fal közül, sétálni a friss levegőn, programokat csinálni, télen, a sötét, szürke napokon fényterápiát alkalmazni, szaunába menni, aromaillatosítókat helyezni a lakásba, étrendjét színesen összeválogatni a szó valódi értelmében színes zöldségek, gyümölcsök beiktatásával.
    A depresszió világjelenség, közel 500 millió embert érint a Földön. Nem igaz, hogy a magyar depressziós nép, legfeljebb az, hogy rosszul működik az önértékelési képessége, ez befolyásolja negatívan egészségi állapotát.(...)
    Érzelmi világunk stabilizálása rendkívül fontos, ha önerőből nem megy, szakember segítségét kell kérni hozzá. Akarni kell legyőzni a depressziót, mert a félelem, a kétely, az állandó bizonytalanság lehetetlenné teszi az élet örömeinek élvezését, a boldog családi és közösségi együttlétet. Erre figyelmeztet január 23., a depresszió világnapja."

    Forrás:
    egeszsegkalauz.hu

    VálaszTörlés